Zdravim,
mel bych drobny dotaz na nekoho, kdo ma zkusenost s ovladacem Akai LPD8. Zarizeni jsem si koupil pred par dny na zaklade shlednuti nekolika videi na netu, podle nichz se to zdalo jako hodne dobra vec (za slusnou cenu). V realu me masinka ale zatim docela zklamala, zejmena z duvodu (podle meho) docela nizke senzitivity padu. Alespon mi to tedy prijde, ze tomu tak je, a ze tlacitko je vzdy nutne zmacknout pomerne velkou silou, coz brani nejake plynulejsi hre. Proste mi vzdycky prijde, ze kdyz pad zmacknu, je tam trosicku pauza nez se ozve dany zvuk. A pritom jsem videl hodne videi, kde s tim lidi provadeli hodne zbesily veci ...tak moc nevim, kde je problem, jestli treba pouze v me technice, nebo treba jestli nemuze byt problem v PC, ze by to treba nezvladal (i kdyz nemyslim si, ze bych mel zas takovej kram ), proste nevim... videl jsem na YouTube nejaky navody, jak citlivost zvysit podlepenim padu lepici paskou, i v ruznych forech to hodnotili docela kladne... ale nez se do neceho takovyho pustim, chtel bych slyset nazoru nekterych uzivatelu, jak tuto vec vnimali o ni... a jestli zarizeni pouzivaji v pohode bez takovych uprav ci by je doporucili... predem diky za nazor...
Akai LPD 8 - citlivost padu
Re: Akai LPD 8 - citlivost padu
LPD8: u mě bez problému. Na tuhost padů jsem si zvykl bez problému, čili bez úprav, nevidím nějaký velký rozdíl s ohledem na MPC sérii. A delay bude spíš způsobený HW konfigurací ..
Re: Akai LPD 8 - citlivost padu
U mna tiez. Tuhost je tak akurat. Odozvu si dolad v nastaveni zvukovky a softwaru (sample rate alebo lateci na co najnizsiu hodnotu). Problem moze byt aj v nevhodnom "driver-u" zvukovky. V tom pripade odporucam skusit Asio4all.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad