Beat sync ano/ne

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Dj Broulik

Beat sync ano/ne

Příspěvek od Dj Broulik »

Tak jsem nainstaloval Traktora a využil CDJ2000 jako kontroler..... Musím uznat, že se na tom míchá pěkně, a s beatovou synchronizací je to brnkačka, věřím že by to po chvilce zvládla i barmanka... Tím chci říci, že už to neni Dj-ing jako takovej, já se u toho více nudím a celkovej pocit nemám takovej, jako kdyžto míchám ručně a na ten zvuk si šáhnu.

Moje otázka zní. Používáte na akcích beatovou synchronizaci ? Nebo raději ze sebe vydáte maximum svého umění bez pomocné Synchronizace........

Já asi zůstanu u klasickýho míchání, protože zvuk scratche na Pio je o dost lepší než přes MIDI a navíc nemusím tahat počítač.

U traktoru se mi líbí, že můžu dva tracky míchat ve smyčce klidně hodinu a sedí to, ale bohužel nemám z toho nejlepší pocit :-(

Jak jste na tom vy ?
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Azu

Re: Beat sync ano/ne

Příspěvek od Azu »

Být to jiné přehrávače, tak klidně sync použiju, ale zrovna u CDJ2000 při používání MP3 analyzovaných rekordboxem to v podstatě nemá smysl, protože srovnat dva tracky je otázkou 3 vteřin i bez poslechu, protože BPM je zobrazeno přesně na desetiny a tak stačí jen šoupnout pitch fader na stejné BPM a sedí to.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dj Broulik

Azu. Ne tak úplně... Je to o uších... Když se ti to rozjede, tak ti player neřekne na kterou stranu točit :?

Azu

Příspěvek od Azu »

Ono se to ale nerozjíždí když ty BPM máš podle čísel na displejích srovnané stejně, sluchátka sem potřeboval jen na to abych nastavit beat od kterého chci začínat a stejně tak i na CDJ350, které také ukazují BPM na desetiny

Dj Broulik

Nerozjídí ??? když dám smyčku tak ji musim neustále dolaďovat :? Občas mám tracky kde kolísá rychlost, takže do toho musím zasahovat :( Verzi mám 4.0

Azu

Příspěvek od Azu »

To si ty smyčky máš označit předem v Rekordboxu :)
Když těm trackům kolísá rychlost, tak tě nespasí ani Traktor

matuli

Příspěvek od matuli »

Ty si sa proste dostal s technikou do bodu kedy zistujes, ze robi vsetko za teba a ty sa za mixom nudis ... smutne :lol:
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

trochuzvuku

Příspěvek od trochuzvuku »

Ahoj

Mohu toto forum oživit? Mám totiž podobný problém, né li stejný. Jak je to v dnešní době? Jsem Pioneerista, mixuji house, techno, sem tam dnb. Jsem začátečník, takže trénuji doma a právě stojím před stejným dilematem, vyplatí se trénovat bez pomůcek jako je beatsync a mix in key do budoucna? A nebo se rovnou mám učit hraní za pomoci dnešních technologíí a věnovat stejnou energii rovnou těmto pomůckám?

Odpovědět