pomos s virtual dj
pomos s virtual dj
zdravim, chtel bych si zkusit neco zahrat pres virtual dj - jsem naprosty zacatecnik, ktery ze zvedavosti chce zkusit neco noveho. mam notebook a 3 dirky ze zvukovky, je tedy vubec mozne nastavit si odposlech jedny desky do sluchatek a vyslednej zvuk poustet do repraku? diky vsem za odpoved
Ještě můžeš zkusit nastavit v sound setup jako output "headphones", a v nastavení zvukové karty zvolit "mono separated". Potom budeš mít na tom zeleném výstupním jacku ze zvukovky jako levý kanál mono zvuk master (tj. to co mixuješ až za crossfaderem ve VDJ) a jako pravý kanál mono odposlech na sluchátka (nebo obráceně - jde nastavit). To je ale dobré tak jedině na první pokusy doma v obýváku. Pokud chceš hrát přes opravdovou aparaturu, rozhodně je lepší hrát stereo. A k tomu potřebuješ dvě zvukové karty (nebo jednu se dvěma stereo výstupy)
to Ludek: dik za odpoved, nastavil sem zvuk ve VDJ jak si napsal a pichnul sem repraky do zelenyho jacku, ale netusim jestli mi to funguje spravne, tak jak si psal, do jednoho repraku mi jde zvuk z desky , ke kterej mam pretahlej crossfader, druhej nehraje- muzu na nem pustit dalsi desku a funguje mi teda jako odposlech, ale chtelo by to aby oba repraky hrali desku u ktery je cross fader a odposlech mi sel do sluchatek, neporadil bys jeste? jinak s mym hranim je to tak jenom v obyvaku pro kamose, kdyz je obcas nejaka ta akce..... takze o aparature opravdu neuvazuju
No to je právě ten princip. Místo jednoho stereo výstupu ze zvukovky ti lezou dva mono výstupy, přičemž na jeden připojíš bedny (obě) a na druhý odposlechové sluchátka. Budeš si muset buď trochu upravit sám kabely co vedou od té zvukovky, nebo si koupit za pár korun jakýsi "rozbočovač", který ti rozbočí jeden stereo jack samec na dva mono jacky samice. Jednu větev potom zapojíš do zesilovače a zapneš ho jako mono aby hrály obě bedny, druhou zapojíš do sluchátek a budou hrát také mono.
obrázek toho rozbočovače jsem si dovolil vypůjčit z jiné diskuze a vypadá nějak takhle:
obrázek toho rozbočovače jsem si dovolil vypůjčit z jiné diskuze a vypadá nějak takhle:
Jó možná je na té fotce fakt stereo rozdvojka, ale já bych měl mít ještě někde v kufru podobně vyhlížející "aparátek", který fakt rozděluje jeden stereo jack na dva mono jacky, protože za tím účelem jsem si ho tehdy pořizoval. Důležité je říct při nákupu, co přesně potřebuješ. (viz výše) No a kdyby ho náhodou neměli, kterýkoliv trochu zručnější kamarád (stačí elektroprůmyslovka ) ti něco takového za pivo na počkání zbastlí, stačí mu jenom dát přečíst tuto diskuzi a ukázat mu svoje kabely k bednám a ke sluchátkám. Určitě pochopí.
Presne tak, staci i sikovne ruce a pajka Proste si koupis konektory a stinenou dvojlinku. Jacka 3.5 zapajis standardne, Potom vemes Cinch na jeden kanal a take ho zapajis standardne. Potom jeste k nemu pripajis dalsi. To same udelas i s druhym kanalem. Melo by to vypadat asi takto:Ludek píše: kterýkoliv trochu zručnější kamarád (stačí elektroprůmyslovka ) ti něco takového za pivo na počkání zbastlí, stačí mu jenom dát přečíst tuto diskuzi a ukázat mu svoje kabely k bednám a ke sluchátkám. Určitě pochopí.
Kód: Vybrat vše
JACK---------CINCH
\ \-------CINCH
\
\--------CINCH
\-------CINCH
Najdi si nekde na netu clanek o zapojeni techto konektoru a uvidis ze to zvlasnes sam .
toto je problém i originál softu.. na načtení souboru který má více než 30MB nebo časově delšího(15a více minut) nejsou tyto programy uzpůsobené a to ani Traktor.. nejsnažší pomoc je že si tyto sety v nějakém programu (audacity, mp3knife) rozřízneš na víc songů..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25