Počkat na Reloop RMX-80 - nebo DJM-700

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Baku

Počkat na Reloop RMX-80 - nebo DJM-700

Příspěvek od Baku »

Mám dotaz, jestli má cenu čekat na vydání RMX-80 a investovat do něj a nebo jestli spíše pořídit časem prověřený Pioneer DJM -700?
Furt se jedná jen o Reloop, ale na tomto mixu se zdá, že již jde celkem do sebe a nejlevnější řešení není na prvním místě - ale z fotek a výčtu funkcní zkrátka těžko říct.
Mix budu používat doma a jednou za čas ho někam vytáhnu, ale primárně bude doma.
Tak vás prosim o radu, díky :)

Pavel Tulačka

Re: Počkat na Reloop RMX-80 - nebo DJM-700

Příspěvek od Pavel Tulačka »

RMX-80 Digital se skutečně velmi povedl... Testovali jsme jej a i po pořádném přebuzení nekreslil zvuk. Efektor má rovněž vynikající zvuk.
Rozhodně ale doporučuji si jej vyzkoušet. Na prodejnách bude koncem května/začátkem června. Musíte se nejprve na vlastní oči, dotek a sluch osobně přesvědčit a věřte, že se Vám bude moc líbit.
Reloop už 4 roky je zcela někde jinde, než kde by jej odpůrci nejraději viděli :-) (RHP-20, Jockey 3, Terminal MIX série... apod.)

cruz

Příspěvek od cruz »

co se týká mixpultů, Reloop je na tom momentálně fakt dobře! Super poměr cena/výkon. Měl jsem RMX40 a spokojenost opravdu velká ... ;-)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Domaci pouziti je pekny, ale o kvalite moc nevypovida, testoval to nekdo v nejakym klubu? (reps pouziti 6-7 dnu v tejdnu denne 8hod) Jestli to vydrzi bez poruchy aspon dobu zaruky

Baku

Příspěvek od Baku »

Do rozhodování mezi těmito dvěmi jsem ještě zapojil i mix DJM-750 a když tak studuju rozdíly oproti 7mistovce, tak nejspíše půjdu do něj, protože vyšší cena o pár tisíc už není něco tak hrozného. Reloop (RMX-80) je sice lákavý, ale bohužel je to nový zajíc a nemám u něj zkrátka jistotu jako u Pincku, kde je kvalita ověřená časem.
Na pult se potřebuji moct spolehnout, aby zvládal i přesuny a zátěž nejen v domácích podmínkách a z tohoto souboje pořád Pioneer subjektivně (dost možná i objektivně) vychází lépe.
A další plus pro něj je ten, že ho znám z několika clubů, takže už s nim mám zkušenosti a podle mě je lepší doma trénovat na něčem, na čem hraju i na akcích.

djtechas

Příspěvek od djtechas »

Mna tiez zaujala ta 750-ka od pio

Azu

Příspěvek od Azu »

RMX-80 by musel stát úplně jiné peníze aby byl zajímavý, nebo za ty peníze se měl výrobce podívat také do kalendáře jaký tam je rok a vybavit jej již nezbytnými funkcemi jao je MIDI a především USB zvuková karta.
DJM-750 je sice dražší, ale ta zvuková karta je tam přínosem, škoda jen že nemá filtry na každý kanál
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Reloop je za ty penize u me mrtvej homolka. 18 litru za Reloop mi prijde jako vtip :). Souhlasim s tim co psal Azu + je tu jeden dalsi velmi podstatny faktor, kterym je to, ze nikdo nevi, za jak dlouho se ten Reloop rozsype ;). V tomto ohledu doporucuji dosetrit na overeneho Pioneer, ktery vydrzi. Dale Pincka muzete pujcovat na akce, co zrovna u Reloopu nehrozi, protoze neznam nikoho, kdo by ho mel v rideru :).

V jedne veci si dovolim s Azuem vsak nesouhlasit. Kdyby mel Reloop vse co Azu pise, tak ani tak by vzhledem k cene nebyl prilis zajimavy. S kompletni funkcionalitou by byl zajimavy jen v pripade kdyby cena nepresahla 15 000 Kc.

PS:
Jak jsem kdysy zminil v jedne me recenzi pro techno.cz: Kdyz dva delaji totez, ne vzdy je to totez :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Spis bych se jeste k tomu podival na Denon DN-X1600, jestli hrajes z gramcu, je to za ty penize asi nejlepsi volba

stereoman

Příspěvek od stereoman »

S tim Denonem je to dobra pripominka! Jeho cena se pohybuje kolem 20 klacku a oproti Reloopu je to uplne jina liga.

Kdyz se podivate na nasledujici tabulku, tak musite uznat, ze to nekdo v Reloopu nevychytal...

Reloop RMX 80 - 18 000 Kc
Denon 1600 - 20 000 Kc
Pio DJM700 - 21 000 Kc

Pio DJM750 - 25 000 Kc

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Ten Reloop tak za 8 litru když to přeženu :wink2:

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Možná, že jsme na Reloop zlí... :-). Pravda je taková, že Reloop patří mezi značky, které na sobě fakt intenzivně pracují a jejich produkty se asi zlepšují... ale taky mi přijde, že tohle Reloop fakt přestřelil. Zavedený na to, aby prodával své produkty dráže než třeba Denon (x1600 je dražší jen o 2 tis, ale má MIDI i zvukovku) určitě ještě neni.

Kromě toho... od pohledu na mě ten půlt nepůsobí nějak nekompromisně. Je vidět, že výrobce intenzivně řešil výrobní náklady, jinak by pult měl jeden velký display a propracovaný FW, který by na něm všechno zobrazoval.... to rozdělení na 2 menší display ukazuje, že výrobce koupil něco univerzálního a osadil to. Pokud se šetřilo i na tomhle, tak nemam velké iluze o tom, na čem se šetřilo dalším.

Ten USB hub, za kterým se neskrává MIDI ani zvukovka... to už je jen třešnička na dortu. Dle mého názoru se zde jasně výrobce spíše snažil, aby mohl "taky napsat, že to má USB". Spousta lidí (tak jako já jsem se až teď dočetl, že tyhle 2 funkce nemá) se mrkne na fotku... vidí USB... a tak je ani nenapadne, že tam jen jen blbej hub, ale ne zvukovka a MIDI. To mi přijde na hraně úsměvnosti a podvodu na nepozorného kupujícího :-). Je to jako když si přítelkyně před lety koupila HIFI s USB a doma zjistila, že to USB je jen napájecí např. pro nabíjení mobilu... to je věc, na kterou se vás nenapadne v obchodě ani zeptat :-).

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Na Reloop nejsme zly, jsme jen uprimni :))). Ja tyhle veci kdysy studoval a tak do toho trochu vidim. Prijde mi, ze se Reloop chce zbavit nalepky lowend a proto ta cena. Ti, kdo v tomto delaji vedi, ze zmenit vnimani znacky mezi zakazniky (z lowendu na neco pouzitelneho) je opravdu tezke. V tomto ohledu si myslim, ze zvolili prilis rychle tempo a nikdo jim to nezbasti. Neprilis dobre vybaveny pult za takovou cenu si koupi jen nejakej jouda, protoze v tomto pripade se nas Reloop snazi presvedcit o kvalite tohoto pultu predevsim cenou. Vyssi cenu si vetsina zakazniku totis asociuje s vyssi kvalitou. Problemem je, ze kdyz se Reloop cenou dotahnul na Pio a Denon, tak vetsina zakazniku uz radeji koupi osvedcenou kvalitu, nez mozna "polepseny" lowend. Ten kdo urcoval cenovou politiku by mel okamzite dostat padaka ;).

Pavel Tulačka

komu: STEREOMAN
Jako zástupce dovozce značky Reloop mohu pouze napsat, že Vaše upřímnost ohledně reloopa je zaplať pánbůh jen Vaše tužba. Reloop je dnes úplně někde jinde, jen Vy a Vám podobní (kteří navíc s technikou Reloop nemají abolutně žádné zkušenosti, možná tak s produkty před mnoha lety). Naštěstí Reloop i díky Vám podobným na sobě během 5ti let velmi tvrdě zapracoval a jejich produkty jsou již řazeny mezi špičkové výrobce, kam se i on sám řadí. Rád bych, abyste nám nejlépe do mailu zaslal nějaké doklady o tom jak "jste studoval tyto věci a jak do toho VIDÍTE..." Ale to Vy neuděláte, Vy se akorát zmůžete na plivání po značce, kterou zkrátka nemusíte - dobrá rada: nekupujte ji, prd ji rozumíte (je to podobné jako bych psal, že Vaše "tvorba" na Beatportu stojí z H. , ale neudělám to, respekutji že se někomu tohle může líbit). Reloop Jockey 3, Jockey 3 REMIX, Terminal MIX 2 a 4, Beatmix, Mixage, RMP-3 Alpha, RMX mixpulty, Reloop Wave, RHP-20, RHP-30, SHP-1 - pokud jste tak dobrej, jak se tady ukazujete, přijeďte kdykoliv k nám, můžete si tyto high-ednové produkty vyzkoušet a budu zvědav na Váš názor, ale myslím si, že pokud by Reloop vyrobil sebelepší produkt, pro Vás to nikdy nebude ono :-) Tak platí má rada viz nahoře. Možná, než se opřete do nějaké značky, snažte se najít recenze prověřených serverů jako např. djworx.com, djtechtool.com - to jsou jiní frajeři než Vy, navíc respektovaní po celém světě.
Nakonec ! pokazit se může všechno ! Každá technika je jen technika - od toho máme kvalitní servis - dotázejte se prodejců v ČR a ti Vám obratem sdělí, že Reloop má nejrychlejší servis na techniku.a rovněž Vám i sdělí, že Reloop je nejprodávanější DJ technika... Já vím, že Vás to musí strašně moc bolet, ale je to realita. (vyjímky se mohou přihodit, jsme jen lidé)
Reaguji na Vaše žvásty pouze proto, jelikož Vás již dlouho pozorujeme na facebooku, djforum, aj. A pokdu někdo píše o něčem o čem nemá absolutně žádnou páru, nelze jinak, než "tvrději" reagovat. Jinak přeji hezký den a pokud nedorazíte s nějakou technikou na nějaký solidní test v porovnání, další diskuze s Vámi vést nebudu, jelikož kromě psaní nesmyslů asi nic jiného neumíte. Hezký večer.

Pavel Tulačka

honcka píše:Spis bych se jeste k tomu podival na Denon DN-X1600, jestli hrajes z gramcu, je to za ty penize asi nejlepsi volba
ano, prozatím skutečně hovoří cenový rozdíl pro X-1600. Jakmile RMX-80 dorazí na sklad, provedeme důkladný test obou mixů a s výsledky se samozřejmě podělíme:-)

Odpovědět