Technics SL - 1200 MKII - už patří do železa??
Technics SL - 1200 MKII - už patří do železa??
Zdravím všechny DJ´s!!! Co si myslíte o těchto gramcích? Já už měl hodně blbostí, od grooweboxů až po midi-kontrolery.. Ale teď jsem se rozhodl pro gramofony+serato... Zatím u mě vede tenhle již zmiňovaný gramec. Pitch mi stačí +-8 a rychlost startů a dojezdů mě taky nezajímá. Jde mi hlavně o přesnost! Co myslíte, má cenu ještě kupovat tyhle gramce nebo patří už někam do železa??? Díky!
2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25
Re: Technics SL - 1200 MKII - už patří do železa??
Tak tyto gramce jsou nesmrtelny. To je jejich vyhoda. Nevyhodou je jejich cena, ktera je trosku mimo, kdyz parametrama mnohem lepsi stroje sezenes mnohem levneji. U levnejsich stroju vsak zase chybi ona "nesmrtelnost".
hlavne se uz nedelaj, novy nema smysl kupovat, z druhy ruky se ted sezenou kolem 16000 za 2
To víte, taky se koukám po jiných gramcích s více funkcema, ale zase Téčka jsou Téčka, prostě jim docela věřím. Mám teď nabídku za 17 000,- i s přenoskama a krytama, tak asi do nich půjdu
2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25
Technics rozhodně do železa NEPATŘÍ, je to nesmrtelná klasika a fakt se vyplatí je koupit, kor k Seratu, úžasná věc start/stop rychlost, nevim v čem by měla překážet, gramofon se rozjede téměř hned, takže myslím že není co řešit, rozhodně technics, připlatit si a koupit je, ostatní značky ještě nejsou tak otestované časem takže si myslím že je to zbytečná investice, kupovat na 3 roky něco a pak se toho zbavovat a nakonec koupit stejně technics
TECHNICS FTW
TAK! su nesmrtelne... verte tomu ze keby niekto Technicsa zapol hned potom ako v 70 rokoch zliezol z vyrobnej linky tak sa toci este doteraz!!!
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
ja som tiež toho názoru,ako už bolo vyššie spomenuté,sú to držiaky. Keď gramce,tak jedine téčka. Prednedávnom mi kamoš vravel,že na numarkoch ttx-och už 2-3 krát menili trafo...keď chytíš tanier a držíš ho,zhorí trafo. to na téčku nehrozí. Sila motora je tak akurát,aj na turntablism,aj na elektronickú hudbu. Sú presné. Nie nadarmo sú také obľúbené medzi djmi. škoda,že sa prestali vyrábať,ale predané kusy ešte dlho budú kolovať na svete.
-
To je klasická otázka... někdo říká, že jsou drahé a hloupé.
Já říkám, že když jsem je kupoval, byly ještě 2x dražší a stály i tak za každou korunu .
Ostatní gramce přicházejí a odcházejí. DJové upgradují a upgradují. Tčka jsou ale tady stále a ti co si je koupili, žádné upgrady neřeší. Mají všechno co potřebují.
Já říkám, že když jsem je kupoval, byly ještě 2x dražší a stály i tak za každou korunu .
Ostatní gramce přicházejí a odcházejí. DJové upgradují a upgradují. Tčka jsou ale tady stále a ti co si je koupili, žádné upgrady neřeší. Mají všechno co potřebují.
-
k seratu potrebujes 18%pich,s tema 8% se da hrat taky ale neni o ono:)
prečo by potreboval 18% pitch? Aby púšťal šmolkov?
-
mam 4 roky sl1210mg5 a jsem spokojen.myslim ze se vyplati prilatit:)
.. rad micham vice stylu do sebe a kdyz hraju na sl1200 tak se citim hrozne omezenej:)
.. rad micham vice stylu do sebe a kdyz hraju na sl1200 tak se citim hrozne omezenej:)
To uz je aky luxus ked je niekto obmedzeny na 1200 MK2knedlozeloskero píše:mam 4 roky sl1210mg5 a jsem spokojen.myslim ze se vyplati prilatit:)
a teraz vazne ja mam M3D a nikdy mi nepripadalo ze som obmedzeny kvoli pitch... a to hravam aj klasicke komercne diskoteky kde sa miesaju skoro vsetky styly z kazdeho trochu... jednoducho to riesim tak ze ked uz mam jeden deck pridany naplno tak na tom druhom si rychlost trochu stiahnem... az do kym to nie je ono... a ked mam na jednom +8 a na druhom -8 tak to je dokopy 16... a 16 mi uz jednoducho musi stacit... a ked nie tak dam brake, backspin, alebo co ja uz viem co ma v tej chvili napadne a je to ok...
V kazdom pripade ti davam za pravdu ze kto na to ma nech si priplati na M5G... ten luxus za to jednoznacne stoji no ale ja som bol obmedzeny financiami...
-
ono taky nevyuzivam plnych 16% ...pouzivam tak 11% az 12%...max...nevim proc ale u tech 1200 MK2 mi techto par procent postradam....Ale 1200 MK2 jsou dobre gramce o tom neni pochyb do zeleza urcite nepatri:)
suhlasim...
I 1210ky jdou predelat na +- 16%. Pokud vsak hrajete z DVS, tak rozsah pitche vubec resit nemusite, protoze napriklad v pripade Traktora si muzete zvolit rozsah jiny nez ma gramec.