Michael Burian - Vltava

Čím nakrmit Final Scratch nebo record bag...
RickySho

Re: Michael Burian - Vltava

Příspěvek od RickySho »

Daniela píše:Tenhle remix je pro mě vrcholem nevkusu. Nechápu, proč to sháníte a podporujete. Odporuje to normálnímu hudebnímu vkusu.. humus, sory.
humus sou maximalne tak lidi jako ty a jim podobny, co kritizujou neco jen proto ze to odporuje JEJICH VLASTNIMU vkusu. podle me je to uplne normalni tanecni remix, skvele technicky i hudebne zpracovanej. a nebo me vyved z omylu a definuj normalni hudebni vkus... :roll:

zbynek píše:By mě jen zajímalo, jak má "autor" ošetřený autorský práva. Tohle je normálně ukradený s minimem vlástní tvůrčí činnosti. Pochybuju, že pan Michael někdy v ruce držel housle, který v tomhle "pokusu" dominujou. Je to jen neúcta k někomu, kdo něco dokázal. Nechápu lidi, co tohle považujou za umění...
autorsky prava viz prispevek nade mnou. zbytek - vysvetli mi relevantnost toho, ze Burian nikdy nedrzel v ruce housle. to je logika asi jako ze kdyz chci zpivat rockovy pisnicky musim umet hrat na kytaru, wtf? a nejaky kecy o neucte sou smesny. je to naopak vyjadreni respektu - to ze umelec vlozi usili a cas do vytvoreni remixu asi symbolizuje to ze se mu puvodni verze po hudebni strance libi a chce ji zpracovat, to te nenapadlo?

Daniela

Příspěvek od Daniela »

djfelixus píše:Autor žádný autorský práva mít ošetřený nemusí. Symfonickou báseň "Vltava" původně složil Bedřich Smetana v roce 1875 a autorským právům všechna hudební díla podléhají tuším maximálně 70 let. Pokud je to jinak, tak mě někdo opravte.
Nahrávka určitě neni 70 let stará, s ohledem na interpreta skladby (nahrávka rozhodně neni z doby života Bedřicha Smetany).
Každopádně to nic nemění na tom,že je to HNŮJ !!

zbynek

Příspěvek od zbynek »

djfelixus píše:Autor žádný autorský práva mít ošetřený nemusí. Symfonickou báseň "Vltava" původně složil Bedřich Smetana v roce 1875 a autorským právům všechna hudební díla podléhají tuším maximálně 70 let. Pokud je to jinak, tak mě někdo opravte.
Taky jsem nemyslel práva na Vltavu, ale souhlas toho, kdo tu skladbu nahrál na ty housle...

Daniela

Příspěvek od Daniela »

zbynek píše:
Taky jsem nemyslel práva na Vltavu, ale souhlas toho, kdo tu skladbu nahrál na ty housle...
To nejmíň !!

zbynek

Příspěvek od zbynek »

RickySho píše:
Daniela píše:Tenhle remix je pro mě vrcholem nevkusu. Nechápu, proč to sháníte a podporujete. Odporuje to normálnímu hudebnímu vkusu.. humus, sory.
humus sou maximalne tak lidi jako ty a jim podobny, co kritizujou neco jen proto ze to odporuje JEJICH VLASTNIMU vkusu. podle me je to uplne normalni tanecni remix, skvele technicky i hudebne zpracovanej. a nebo me vyved z omylu a definuj normalni hudebni vkus... :roll:

zbynek píše:By mě jen zajímalo, jak má "autor" ošetřený autorský práva. Tohle je normálně ukradený s minimem vlástní tvůrčí činnosti. Pochybuju, že pan Michael někdy v ruce držel housle, který v tomhle "pokusu" dominujou. Je to jen neúcta k někomu, kdo něco dokázal. Nechápu lidi, co tohle považujou za umění...
autorsky prava viz prispevek nade mnou. zbytek - vysvetli mi relevantnost toho, ze Burian nikdy nedrzel v ruce housle. to je logika asi jako ze kdyz chci zpivat rockovy pisnicky musim umet hrat na kytaru, wtf? a nejaky kecy o neucte sou smesny. je to naopak vyjadreni respektu - to ze umelec vlozi usili a cas do vytvoreni remixu asi symbolizuje to ze se mu puvodni verze po hudebni strance libi a chce ji zpracovat, to te nenapadlo?
Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...

Daniela

Příspěvek od Daniela »

zbynek píše:
RickySho píše:

Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...
Hej, já to v žádným případě nehodnotim podle toho,jestli se to mě osobně líbí (což rovnou můžu říct,že mi to vadí slyšet).
Existujou snad nějaký objektivní měřítka. Mě je jedno,jestli to autor zremixoval proto, že chtěl vyjádřit respekt Smetanovi, výsledkem je jen to,že celou skladbu zesměšnuje. Tohle neni o mojim vkusu, to je (doufám) objektivní názor.
Btw jsou věci, který se principielně nedávají dohromady.
Jdi v míru.

Daniela

Příspěvek od Daniela »

autorsky prava viz prispevek nade mnou. zbytek - vysvetli mi relevantnost toho, ze Burian nikdy nedrzel v ruce housle. to je logika asi jako ze kdyz chci zpivat rockovy pisnicky musim umet hrat na kytaru, wtf? a nejaky kecy o neucte sou smesny. je to naopak vyjadreni respektu - to ze umelec vlozi usili a cas do vytvoreni remixu asi symbolizuje to ze se mu puvodni verze po hudebni strance libi a chce ji zpracovat, to te nenapadlo?[/quote]

Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...[/quote]

Ještě k předchozí reakci. Relevantnost toho,že Burian neni houslista atd. je podle mě v tom, že O TO VÍC ztrácí právo něco takového spáchat. Obecně si myslím,že člověk, který profesionálně hraje na housle (nebo cokoliv) by nebyl něčeho takového schopný. PEACE

RickySho

Příspěvek od RickySho »

zbynek píše: Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...
me naopak prijde prosty, kdyz nekdo zacne mluvit do neceho o cem evidentne nic nevi :) proc si to myslim? prosim zjistit si fakta - autorske prava Smetany - vice jak 70 let, konec diskuze. prava houslisty? tahle skladba je vysledkem spoluprace. muzikant A (Burian) zavola muzikantu B (Michal Hejc - houslista) a rekne: "Ahoj, poslys chci zremixovat Vltavu a napadlo me ze by znelo skvele nahrat zive housle a nepouzit vystrihly sample z nejake starsi nahravky" - nacez si spolu sednou do studia a nahraji kazdy svou cast. to je kradez? asi mi neco nedochazi, ale stale nevidim duvod proc by mel Burian drzet v ruce housle, kdyz neni houslista. takze vlastne Smetana byl taky sasek protoze neovladal vsechny nastroje ktery zni ve Vltave, aha. a vlastne jakakoliv pisen na tomhle svete, obsahujici housle, kdy ani jeden z interpretu kapely na ne nehraje je kradez. no to sou mi novinky. je autorsky zakon, ne zakon interpreta.

vsechny ostatni poznamky v Tvem prispevky typu "az to bude mit uroven" "nesmyslne zvuky" nejsou argumenty do diskuze, protoze ja reknu opak a tecka, neni co resit, slovo proti slovu. jen dodam - jestli poslouchas jakykoliv "DJsky" styl (trance, dnb, hiphop nebo disko tje jedno) nechapu jak muzes oznacit tuhle skladbu jako odpad, to nedava logiku. jestli neposlouchas, tak se ti obecne elektronika asi nelibi a nechapu co delas na tomhle foru :)
Daniela píše: Btw jsou věci, který se principielně nedávají dohromady.
Jdi v míru.
veskerej VYVOJ VSECH hudebnich stylu stoji na prolinani se styly jinymi. kazdy odbornik ti potvrdi ze v drtive vetsine dnesnich popularnich stylu jsou prvky stylu jinych. neexistuje nic jako principialni nedavani dohromady. jde jen o to ze ne vzdy je vysledek povedeny (ale to neni o tom ze dane styly se nehodi do sebe ale ze je to zpackane) - ja tvrdim ze tenhle vysledek povedeny je, ty ze ne. je to tvuj SUBJEKTIVNI nazor, objektivita v kritice hudby jak pises sice je, ale v dost maly a spatne definovany mire.
ja v miru jdu, jen nesnasim kdyz nekdo zameni vetu "nelibi se mi" za "je to spatny". pripada mi to detinsky.

Daniela

Příspěvek od Daniela »

RickySho píše:
zbynek píše: Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...
me naopak prijde prosty, kdyz nekdo zacne mluvit do neceho o cem evidentne nic nevi :) proc si to myslim? prosim zjistit si fakta - autorske prava Smetany - vice jak 70 let, konec diskuze. prava houslisty? tahle skladba je vysledkem spoluprace. muzikant A (Burian) zavola muzikantu B (Michal Hejc - houslista) a rekne: "Ahoj, poslys chci zremixovat Vltavu a napadlo me ze by znelo skvele nahrat zive housle a nepouzit vystrihly sample z nejake starsi nahravky" - nacez si spolu sednou do studia a nahraji kazdy svou cast. to je kradez? asi mi neco nedochazi, ale stale nevidim duvod proc by mel Burian drzet v ruce housle, kdyz neni houslista. takze vlastne Smetana byl taky sasek protoze neovladal vsechny nastroje ktery zni ve Vltave, aha. a vlastne jakakoliv pisen na tomhle svete, obsahujici housle, kdy ani jeden z interpretu kapely na ne nehraje je kradez. no to sou mi novinky. je autorsky zakon, ne zakon interpreta.

vsechny ostatni poznamky v Tvem prispevky typu "az to bude mit uroven" "nesmyslne zvuky" nejsou argumenty do diskuze, protoze ja reknu opak a tecka, neni co resit, slovo proti slovu. jen dodam - jestli poslouchas jakykoliv "DJsky" styl (trance, dnb, hiphop nebo disko tje jedno) nechapu jak muzes oznacit tuhle skladbu jako odpad, to nedava logiku. jestli neposlouchas, tak se ti obecne elektronika asi nelibi a nechapu co delas na tomhle foru :)
Jdi v míru.
veskerej VYVOJ VSECH hudebnich stylu stoji na prolinani se styly jinymi. kazdy odbornik ti potvrdi ze v drtive vetsine dnesnich popularnich stylu jsou prvky stylu jinych. neexistuje nic jako principialni nedavani dohromady. jde jen o to ze ne vzdy je vysledek povedeny (ale to neni o tom ze dane styly se nehodi do sebe ale ze je to zpackane) - ja tvrdim ze tenhle vysledek povedeny je, ty ze ne. je to tvuj SUBJEKTIVNI nazor, objektivita v kritice hudby jak pises sice je, ale v dost maly a spatne definovany mire.
ja v miru jdu, jen nesnasim kdyz nekdo zameni vetu "nelibi se mi" za "je to spatny". pripada mi to detinsky.
Okej, přesně takhle jsem nechtěla, aby to někdo pochopil, stojim si za tím,že tady neprezentuju svůj osobní vkus. Navíc já neříkam,že by se neměla mixovat vážná hudba (ačkoliv to stejně většinou nedopadá dobře) - když nebudu mluvit o ničem jiným, tak myšlenkově je tohle přeci špatně!!
Kdybych chtěla prezentovat svůj názor, tak říkam, že mě osobně je celá skladba nepříjemná. Originální Vltava má podle mýho názoru jasné atributy a přísnou dynamiku, které jsou v původním znění stěžejní a které jsou to, "co dělá Vltavu Vltavou". Přidaným beatem (nevim, jestli pro to máte jiné slovo, v terminologii tohohle žánru) je tohle všechno posláno do kopru.
Další věc je, že celá skladba má striktní výstavbu, která v žádným případě nesouhlasí s tím, co je tom navíc oproti původnímu. Celý remix je podle mě naprosto nerovnoměrný, což je pro spojení takhle odlišných žánrů fatální. Gradace skladby je pak ubitá úplně.
A co je podle úplně rušivé je několikrát opakované "radio dance".

Daniela

Příspěvek od Daniela »

Daniela píše:
RickySho píše:

Jdi v míru.
Okej, přesně takhle jsem nechtěla, aby to někdo pochopil, stojim si za tím,že tady neprezentuju svůj osobní vkus. Navíc já neříkam,že by se neměla mixovat vážná hudba (ačkoliv to stejně většinou nedopadá dobře) - když nebudu mluvit o ničem jiným, tak myšlenkově je tohle přeci špatně!!
Kdybych chtěla prezentovat svůj názor, tak říkam, že mě osobně je celá skladba nepříjemná. Originální Vltava má podle mýho názoru jasné atributy a přísnou dynamiku, které jsou v původním znění stěžejní a které jsou to, "co dělá Vltavu Vltavou". Přidaným beatem (nevim, jestli pro to máte jiné slovo, v terminologii tohohle žánru) je tohle všechno posláno do kopru.
Další věc je, že celá skladba má striktní výstavbu, která v žádným případě nesouhlasí s tím, co je tom navíc oproti původnímu. Celý remix je podle mě naprosto nerovnoměrný, což je pro spojení takhle odlišných žánrů fatální. Gradace skladby je pak ubitá úplně.
A co je podle úplně rušivé je několikrát opakované "radio dance".
ještě bych chtěla dodat, že celá Vltava stojí na nějakém příběhu, který tím,že se změní, celou skladbu naprosto degraduje, což je v tomhle konkrétním případě patrné stoprocentně.

zbynek

Příspěvek od zbynek »

RickySho píše:

Jdi v míru.
V tom případě je autor houslista Michal Hejc. On je ten, kdo tu skladbu odmakal. Ty práva tak mrtvý nejsou...Oficiálně by měli mít aspoň souhlas držitele práv (většinou rodina nebo Český rozhlas..) ale o to tu taky nejde. Mě jde jen o to, že tu někdo vydává za "svoje" něco, co jednak nesložil(což chápu- dneska se předělává běžně), ale ani NENAHRÁL. Tak kde je pak to umění? Těch pár zvuků, který se ti líbí? Sorry ale to by dal každej..O tom, že je to degradace klasické hudby už tu je napsáno dost..A Smetana tohle celý složil(=nemusí ovládat všechny nástroje), Burian zatim nedokázal nic srovnatelnýho, tak by se měl snažit udělat něco svýho. Pak by možná víc respektoval dílo jinejch.

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Necitujte všetky tie príspevky.
Inak, napr. Tiestove Adagio For Strings tiež nie je Tiestovým výtvorom. Skúste si čosi prečítať o pánovi menom Samuel Barber. "Treba ale povedať, že okrem Tiesta "Adiagio for Strings" prerobili aj Viliam Orbit, Paul Oakenfold, Ferry Corsten či Future Breeze..." (drom.sk)
Ste akosi príliš zameraní na Vltavu...

atlon

Příspěvek od atlon »

DJ Patrix píše:Necitujte všetky tie príspevky.
Inak, napr. Tiestove Adagio For Strings tiež nie je Tiestovým výtvorom. Skúste si čosi prečítať o pánovi menom Samuel Barber. "Treba ale povedať, že okrem Tiesta "Adiagio for Strings" prerobili aj Viliam Orbit, Paul Oakenfold, Ferry Corsten či Future Breeze..." (drom.sk)
Ste akosi príliš zameraní na Vltavu...
presne tak :wink: taketo "blbosti" riesia len taky ludia , co nevidia ako to chodi "za oponou" ked sa to niekomu nepaci, raz napisem nepaci sa mi a nebudem dalej do toho vrtat, a ak viem , v tomto vlakne islo o to , ze ci uz vysiel tento song oficialne a to s datumom bře 09, 2007 a niekto po 4 rokoch zacne do toho vrtat :lol: smiesne.
admin by mal locknut toto tema a zmazat :wink:

howk 8)

RickySho

Příspěvek od RickySho »

Daniela píše:....
no vidis ze to jde, tomuhle rikam argumentace, stacilo to napsat takhle na zacatku. ma to logiku a ja to i plne respektuju, rozhodne lepsi nez prispevek typu "fuj je to humus, jak to nekdo muze poslouchat" :)

samozrejme ze original Vltavy ma atributy ktery remix nikdy nemuze vystihnout. nikdo nerika ze tenhle remix je lepsi nebo srovnatelny s originalem ani nezpochybnuje mistrnost originalu. mozna je zavadejici nazev, mozna to mel nazvat vltava theme nebo tak, ale myslim si ze cilem bylo pouze pouzit ustredni motiv Vltavy ktery ale ma byt podrizen stylu do kteryho byl zmixovan. kdyby mely byt zachovany vsechny aspekty puvodni skladby, jednalo by se o remake. ostatne sami producenti pouzivaji obcas slangove misto slova zremixovat "prevypravet" :)
jinak ten priklad s Adagiem nade mnou je taky dobrej. uz to asi nema cenu rozmazavat, nicmene by to teoreticky bylo dobry tema na samostatnej topic - michani stylu...

RickySho

Příspěvek od RickySho »

zbynek píše:V tom případě je autor houslista Michal Hejc. On je ten, kdo tu skladbu odmakal.
Hejc neni ten kdo tu skladbu odmakal. vis neco o produkci hudby (obecne, vsechny styly, nahravani, technicka stranka, studio, ...to myslim bez urazky, treba vis)? on jen podle not zahral melodii z Vltavy. jak moc je pro nekoho kdo profesionalne hraje na nejaky hudebni nastroj tezky zahrat nejaky motiv podle not? Burian byl naopak ten co neco VYPRODUKOVAL (Hejc pouze HRAL), Burian VYMYSLEL ze udela remix Vltavy, VYMYSLEL a VYPRODUKOVAL zbytek skladby a dal to hudebne i technicky dohromady. jeho podil je tak 90%.
zbynek píše: Ty práva tak mrtvý nejsou...Oficiálně by měli mít aspoň souhlas držitele práv (většinou rodina nebo Český rozhlas..)
opet vedle. dle autorskeho zakona je to 70 let, bylo to zmeneno nedavno z 50ti. jinde v Evrope je to kolem 60-100.

zbynek píše:Tak kde je pak to umění? Těch pár zvuků, který se ti líbí? Sorry ale to by dal každej..O tom, že je to degradace klasické hudby už tu je napsáno dost..A Smetana tohle celý složil(=nemusí ovládat všechny nástroje), Burian zatim nedokázal nic srovnatelnýho, tak by se měl snažit udělat něco svýho. Pak by možná víc respektoval dílo jinejch.
Burian tvori i svoje vlastni originalni veci. patri mezi nejlepsi ceske DJe. myslim ze se nemusi stydet za to co dokazal. nerikam ze jeho tvorba je excelentni a nejsou tu lepsi producenti ale to prece nic nemeni.
ten zbytek o degradovani, nerespektu nekomentuju, k tomu sem se vyjadril uz jednou vys.

Odpovědět