zbynek píše:
Relevantnost je stejně prostá jako Ty. Jinak bys nemohl psát o "vložení úsilí". Jeho na tý skladbě je hodně málo a to, co tam dodal je dost ubohý . Kdyby to aspoň uměl záhrát na ty housle, aby mohl tvrdit, že je to "jeho" song. A jinak ta úcta se většinou neprojevuje kopírováním práce pravého umělce (houslisty) a "přilepením" několika nesmyslných dunivých zvuků. Aź budou mít tyhle zázraky naší taneční scény nějakou úroveň a kus práce autorů, pak se můžeme bavit o umění. Jinak jsou to jen trapný pokusy o slávu a prachy...
me naopak prijde prosty, kdyz nekdo zacne mluvit do neceho o cem evidentne nic nevi

proc si to myslim? prosim zjistit si fakta - autorske prava Smetany - vice jak 70 let, konec diskuze. prava houslisty? tahle skladba je vysledkem spoluprace. muzikant A (Burian) zavola muzikantu B (Michal Hejc - houslista) a rekne: "Ahoj, poslys chci zremixovat Vltavu a napadlo me ze by znelo skvele nahrat zive housle a nepouzit vystrihly sample z nejake starsi nahravky" - nacez si spolu sednou do studia a nahraji kazdy svou cast. to je kradez? asi mi neco nedochazi, ale stale nevidim duvod proc by mel Burian drzet v ruce housle, kdyz neni houslista. takze vlastne Smetana byl taky sasek protoze neovladal vsechny nastroje ktery zni ve Vltave, aha. a vlastne jakakoliv pisen na tomhle svete, obsahujici housle, kdy ani jeden z interpretu kapely na ne nehraje je kradez. no to sou mi novinky. je autorsky zakon, ne zakon interpreta.
vsechny ostatni poznamky v Tvem prispevky typu "az to bude mit uroven" "nesmyslne zvuky" nejsou argumenty do diskuze, protoze ja reknu opak a tecka, neni co resit, slovo proti slovu. jen dodam - jestli poslouchas jakykoliv "DJsky" styl (trance, dnb, hiphop nebo disko tje jedno) nechapu jak muzes oznacit tuhle skladbu jako odpad, to nedava logiku. jestli neposlouchas, tak se ti obecne elektronika asi nelibi a nechapu co delas na tomhle foru
Daniela píše:
Btw jsou věci, který se principielně nedávají dohromady.
Jdi v míru.
veskerej VYVOJ VSECH hudebnich stylu stoji na prolinani se styly jinymi. kazdy odbornik ti potvrdi ze v drtive vetsine dnesnich popularnich stylu jsou prvky stylu jinych. neexistuje nic jako principialni nedavani dohromady. jde jen o to ze ne vzdy je vysledek povedeny (ale to neni o tom ze dane styly se nehodi do sebe ale ze je to zpackane) - ja tvrdim ze tenhle vysledek povedeny je, ty ze ne. je to tvuj SUBJEKTIVNI nazor, objektivita v kritice hudby jak pises sice je, ale v dost maly a spatne definovany mire.
ja v miru jdu, jen nesnasim kdyz nekdo zameni vetu "nelibi se mi" za "je to spatny". pripada mi to detinsky.