mixování
mixování
Zdravím, potřeboval bych malý vyvětlení. Koupil jsem si gramec, původně jen na produkci. K tomu jsme si dokoupil mixák a po chvíli blbnutí mě začal djing zajímat, tak jsem si o něm ledacco zjistil. Měl jsem doma nějakej oldschool house, tak jsem za pomoci mp3 přehrávače zkoušel mixovat. Docela mě to baví, ale zajímá mě proč je při mixování důležitý trefit se na první beat smyčky a nestačí na první dobu taktu. Prahnu k hip hopu a myslím, že u něj by to zrovna stačilo. Předem díky a objasnění
Re: mixování
Nevím co myslíš ale první doba a první beat se rovná u mě teda tomu stejnýmu asi tipuju, nák nad tím nepřemýšlím, ale já se trefuju snarem (asi to je kopák, nebo jak se tomu říká) na snare druhé skladby většinou, jak tomu je u ostatních?
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.
Já Hip-hop hraju a rovnám to podle "clap"(virbl), kolikrát totiž v skladbě nejde "beat" pořádně slyšet..
Jinak hodně mi pomohlo tohle video, který není od nikoho jinýho než ellaskins
Jinak hodně mi pomohlo tohle video, který není od nikoho jinýho než ellaskins
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=3W3MadjBwnU
Já jsem se totiž na vinyl.cz dočetl toto: Vše se točí okolo magického čísla 4. Základem je, jak je track „nasmyčkovaný“ (po kolika beatech dochází ke změně). Každý takt má čtyři beaty (Tuc Tuc Tuc Tuc). Skladba je většinou složena v takových smyčkách, že po čtyřech taktech (16 beatech) dochází k drobné změně a po dalších čtyřech taktech (32 beatech) k větší. Tou je u většiny skladeb návrat na začátek smyčky a jedeme dále. Na začátku každé sekce (32 beatů neboli 8 taktů), ze kterých je track postaven, je tzv. PRVNÍ BEAT (úplně první Tuc na desce, poté každé první Tuc na začátku smyčky), který je zaklínadlem celého míchání. Proto mě zajímá jestli je opravdu nutné trefit první beat smyčky... Nevím jestlit to platí u všech stylů, nebo jen u vybraných, a nebo jsem to jen špatně pochopil. Je pro mě totiž maximálně obtížný hlídat celý smyčky/změny a pochvíli jsem už ztracenej
Jinak díky za video, ještě si ho několikrát projedu..
Jinak díky za video, ještě si ho několikrát projedu..