Ahoj. Chtěl bych začít s Djováním a to s hip hopem. Scratchovani me proste pritahuje...
Chtel bych si koupit nějaký mix a gramce k amaterskému hraní doma v pokoji. Takže můžete mi poradit co koupit?
ze začátku by mi možná stačil jen jeden gramec. Bylo mi řečeno že jeden kvalitní koupím tak za 8k. Ale na to ted opravdu nemám. Dá se sehnat nějaký třeba do 4k na scratchovani? Byl bych rád kdyby mi někdo udělil nějaké další užitečné rady. Jestli si někdo hraje hipec tim lépe. Moje icq je 255-524-497 tak tam mi můžete taky pomoci. Předem díky.
Záčatečník: Hip-hop... poraďte
Re: Záčatečník: Hip-hop... poraďte
Tady si pro začátek kup gramec ./viewtopic.php?f=13&t=2107
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.
Čus. Já s hopecem začal tak čtvrt roku z5. Takže nevim jestli ti moje rady k něčemu budou ale snad ti to pomůže.
Nejlepší bude, když si nebudeš hned kupovat gramce ale u někoho si to zkusíš. Protože se ti může stát že tě to nebude bavit až tak jak sis myslel a cash v pi či.
S těma gramcema, kup si s přímim náhonem. Řemínkáč by si za chvíly zkurvil. Řemínkáče na scratch moc nejsou.
Taky si nekupuj gramec s rovnym ramínkem. To na scratche taky moc neni.
Použitelnej mix se dá sehnat od 2k a na začátek to bohatě stačí.
A hlavně počítej s tim že je to dřina, dřina a dřina než přijde nějaký ovoce a musíš cejtit že tě to baví.
Tak good luck
Nasliň prsty a XFader ať lítá:)
Nejlepší bude, když si nebudeš hned kupovat gramce ale u někoho si to zkusíš. Protože se ti může stát že tě to nebude bavit až tak jak sis myslel a cash v pi či.
S těma gramcema, kup si s přímim náhonem. Řemínkáč by si za chvíly zkurvil. Řemínkáče na scratch moc nejsou.
Taky si nekupuj gramec s rovnym ramínkem. To na scratche taky moc neni.
Použitelnej mix se dá sehnat od 2k a na začátek to bohatě stačí.
A hlavně počítej s tim že je to dřina, dřina a dřina než přijde nějaký ovoce a musíš cejtit že tě to baví.
Tak good luck
Nasliň prsty a XFader ať lítá:)
Je to přesně opačně než jak píšeš. Na scratch je právě rovné ramínko přímo určeno, protože drží mnohem lépe v drážce desky a nevyskakuje, obzvlášť dobře to uvidíš když vezmeš nějakou fešně ojetou fošnu a šoupneš ji na gramec s rovným a s-kovým ramínkem, dáš malý přítlak na závaží a pořádně s ní zascratchuješ a pak uvidíš ten rozdíl na vlastní oči.Taky si nekupuj gramec s rovnym ramínkem. To na scratche taky moc neni.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
právě naopak, rovné raménko je vhodnější pro scratch... ale to není důležitý je v tom tak malý rozdíl že se tim netřeba zabývat..
důležitější je výběr přenosek pro scratch, gramofony se silnějším motorem, mixpult s kvalitním crossfaderem
Edit: aha tak azu mě předběhl.... jojo pravda
důležitější je výběr přenosek pro scratch, gramofony se silnějším motorem, mixpult s kvalitním crossfaderem
Edit: aha tak azu mě předběhl.... jojo pravda
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
Mě právě všichni řikali že na scratch je lepší zahlý rameno. Ale když je to malej rozdíl tak neni o čem:)
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=3W3MadjBwnU